In Duitsland groeide het bbp in het derde kwartaal met 0,7% tegenover het tweede kwartaal. Het Franse bbp steeg met 0,4% en het Italiaanse met 0,2%. De Spaanse economie stagneerde.

De Griekse economie kromp tussen juli en september voor het negende opeenvolgende kwartaal (met 1,1%), maar het bbp van Portugal bleef positief evolueren (+0,4%).

Voor Ierland werden er nog geen groeicijfers voor het derde kwartaal gepubliceerd. Hoe de componenten van het bbp tijdens het vorige kwartaal geëvolueerd zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Maar de particuliere consumptie heeft volgens Dexia waarschijnlijk niet al te veel bijgedragen tot deze groei. Tussen juli en september werden er minder auto's verkocht dan in het tweede kwartaal en namen de detailhandelsverkopen slechts met 0,4% toe.

In Duitsland groeide het bbp in het derde kwartaal met 0,7% tegenover het tweede kwartaal. Het Franse bbp steeg met 0,4% en het Italiaanse met 0,2%. De Spaanse economie stagneerde. De Griekse economie kromp tussen juli en september voor het negende opeenvolgende kwartaal (met 1,1%), maar het bbp van Portugal bleef positief evolueren (+0,4%). Voor Ierland werden er nog geen groeicijfers voor het derde kwartaal gepubliceerd. Hoe de componenten van het bbp tijdens het vorige kwartaal geëvolueerd zijn, is nog niet bekendgemaakt. Maar de particuliere consumptie heeft volgens Dexia waarschijnlijk niet al te veel bijgedragen tot deze groei. Tussen juli en september werden er minder auto's verkocht dan in het tweede kwartaal en namen de detailhandelsverkopen slechts met 0,4% toe.