Volgens Cortes was de aandelencultus van de periode 1982-2000, een goede periode voor de beurskoersen op de eerste plaats een demografisch gegeven. Het waren vooral de babyboomers die de beurskoersen naar hogere regionen hebben opgestuwd.

70% van de handel op rekening van elektronische trading

Nu heeft de omgekeerde beweging plaatsgevonden, de babyboomers hebben de beurs verlaten en de generatie die daar achter komt, heeft ze nog niet ontdekt. Dit jaar zijn de verhandelde volumes op Wall Street onder het gemiddelde voor de lange termijn gebleven.

70% van de handel op de New York Stock Exchange mag volgens Cortez op rekening van elektronische trading worden geschreven. Het is allesbehalve duidelijk op welke manier de kleine beleggers de beurs weer kunnen herontdekken. Cortez is van mening dat daar in ieder geval werk van moet worden gemaakt.

Volgens Cortes was de aandelencultus van de periode 1982-2000, een goede periode voor de beurskoersen op de eerste plaats een demografisch gegeven. Het waren vooral de babyboomers die de beurskoersen naar hogere regionen hebben opgestuwd. 70% van de handel op rekening van elektronische tradingNu heeft de omgekeerde beweging plaatsgevonden, de babyboomers hebben de beurs verlaten en de generatie die daar achter komt, heeft ze nog niet ontdekt. Dit jaar zijn de verhandelde volumes op Wall Street onder het gemiddelde voor de lange termijn gebleven. 70% van de handel op de New York Stock Exchange mag volgens Cortez op rekening van elektronische trading worden geschreven. Het is allesbehalve duidelijk op welke manier de kleine beleggers de beurs weer kunnen herontdekken. Cortez is van mening dat daar in ieder geval werk van moet worden gemaakt.