De Parijse straten kunnen dit jaar in vuur en vlam staan, zo vreest Niall Ferguson. Frankrijk wordt, evenals de andere landen uit de Europese periferie, geconfronteerd met de combinatie van een hoge jeugdwerkloosheid en tegenvallende verwachtingen wat betreft de economische groei.

In Turkije en Brazilië hebben al zware straatprotesten plaatsgevonden en Ferguson sluit niet uit dat de frustratie deze zomer in een aantal Zuid-Europese steden een piek zal bereiken. Het protest zou wel eens bijzonder gewelddadig kunnen worden, want het geduld van heel wat Europeanen is opgebruikt.

De Parijse straten kunnen dit jaar in vuur en vlam staan, zo vreest Niall Ferguson. Frankrijk wordt, evenals de andere landen uit de Europese periferie, geconfronteerd met de combinatie van een hoge jeugdwerkloosheid en tegenvallende verwachtingen wat betreft de economische groei. In Turkije en Brazilië hebben al zware straatprotesten plaatsgevonden en Ferguson sluit niet uit dat de frustratie deze zomer in een aantal Zuid-Europese steden een piek zal bereiken. Het protest zou wel eens bijzonder gewelddadig kunnen worden, want het geduld van heel wat Europeanen is opgebruikt.