Toch bereiken de aandelenbeurzen nieuwe records, met zowel de DAX-index in Duitsland als de Dow Jones index als graadmeter voor Amerikaanse aandelen op een ongezien hoogtepeil.

Op zich verbazend en zeker van aard om cynische commentaren uit te lokken over de vorming van zeepbellen en de irrationaliteit van financiële markten.

Dergelijke commentaren gaan volgens Duchateau echter te kort door de bocht. Vanzelfsprekend moet men deze situatie met de nodige argwaan ontleden ( zoals steeds) maar de mechaniek van financiële markten laten wel degelijk toe een verklaring te leveren voor het -op het eerste zicht, althans- paradoxale gedrag waarbij de economische parameters het ene negatieve bericht na het andere de wereld insturen en zowel de obligatie- als de aandelenmarkten dit telkens (maar na enige aarzeling) omzetten in een opwaartse koersbeweging.

Toch bereiken de aandelenbeurzen nieuwe records, met zowel de DAX-index in Duitsland als de Dow Jones index als graadmeter voor Amerikaanse aandelen op een ongezien hoogtepeil. Op zich verbazend en zeker van aard om cynische commentaren uit te lokken over de vorming van zeepbellen en de irrationaliteit van financiële markten. Dergelijke commentaren gaan volgens Duchateau echter te kort door de bocht. Vanzelfsprekend moet men deze situatie met de nodige argwaan ontleden ( zoals steeds) maar de mechaniek van financiële markten laten wel degelijk toe een verklaring te leveren voor het -op het eerste zicht, althans- paradoxale gedrag waarbij de economische parameters het ene negatieve bericht na het andere de wereld insturen en zowel de obligatie- als de aandelenmarkten dit telkens (maar na enige aarzeling) omzetten in een opwaartse koersbeweging.