Papandreou deed een oproep aan Europa en de Verenigde Staten om de speculanten te kortwieken. Deze zijn volgens de premier alleen op gewin op korte termijn uit, zonder zich iets aan te trekken van de gevolgen van hun gedrag op langere termijn.

Wanneer de crisis rond de Europese begrotingstekorten niet wordt afgeremd, kan er sprake zijn van een domino-effect. Wanneer de crisis andere landen bereikt, zal iedereen meer moeten betalen om geld te ontlenen, met alle gevolgen van dien.

Daardoor zou er bovendien meer volatiliteit op de obligatiemarkten en op de valutamarkten ontstaan. Papandreou noemde de markt voor credit-default swaps een bedreiging voor de stabiliteit van het financiële systeem zoals we dat nu al tientallen jaren kennen.

Dezelfde banken die met het geld van de belastingbetaler moesten worden gered, speculeren nu zonder enige schroom tegen landen. Wanneer er niet wordt ingegrepen, dreigt er volgens hem een crisis van hetzelfde kaliber als we die twee jaar geleden hebben beleefd.

Papandreou deed een oproep aan Europa en de Verenigde Staten om de speculanten te kortwieken. Deze zijn volgens de premier alleen op gewin op korte termijn uit, zonder zich iets aan te trekken van de gevolgen van hun gedrag op langere termijn. Wanneer de crisis rond de Europese begrotingstekorten niet wordt afgeremd, kan er sprake zijn van een domino-effect. Wanneer de crisis andere landen bereikt, zal iedereen meer moeten betalen om geld te ontlenen, met alle gevolgen van dien. Daardoor zou er bovendien meer volatiliteit op de obligatiemarkten en op de valutamarkten ontstaan. Papandreou noemde de markt voor credit-default swaps een bedreiging voor de stabiliteit van het financiële systeem zoals we dat nu al tientallen jaren kennen. Dezelfde banken die met het geld van de belastingbetaler moesten worden gered, speculeren nu zonder enige schroom tegen landen. Wanneer er niet wordt ingegrepen, dreigt er volgens hem een crisis van hetzelfde kaliber als we die twee jaar geleden hebben beleefd.