Zonder deze goedkeuring zal het IMF de volgende tranche van de vorig jaar toegekende noodhulp niet over willen maken, waardoor Griekenland al volgende maand abrupt failliet zou kunnen gaan.

Op Europees niveau wordt achter de schermen koortsachtig overlegd om tot een overeenkomst over een nieuw hulppakket te komen.

Er moet een manier worden gevonden om beleggers uit de private sector daaraan mee te laten betalen, zoals o.m. Duitsland en Nederland eisen, waarbij de schijn van dwang wordt vermeden omdat dit anders als een "selectief faillissement" zou gelden.

Zonder deze goedkeuring zal het IMF de volgende tranche van de vorig jaar toegekende noodhulp niet over willen maken, waardoor Griekenland al volgende maand abrupt failliet zou kunnen gaan. Op Europees niveau wordt achter de schermen koortsachtig overlegd om tot een overeenkomst over een nieuw hulppakket te komen. Er moet een manier worden gevonden om beleggers uit de private sector daaraan mee te laten betalen, zoals o.m. Duitsland en Nederland eisen, waarbij de schijn van dwang wordt vermeden omdat dit anders als een "selectief faillissement" zou gelden.