Er was weliswaar sprake van een technische vergissing, maar die geeft aan dat de beleggers op de toppen van de tenen lopen.

Niet alleen aandelen kregen klappen, ook bij de grondstoffen viel er heel wat beweging op te tekenen. De olieprijs sloot 4,55% lager, waarbij voor een vat crude voor levering in juni nog 76,31 dollar per vat moest worden betaald.

Dat is 3,66 dollar minder dan het slotniveau van woensdag. Vanmorgen leek de olieprijs echter te stabiliseren boven het niveau van 77 dollar per vat.

De goudprijs sloot anderzijds zowat 3% hoger. Voor een troy ounce goud werd in New York 1209,00 dollar betaald, of 34,40 dollar meer dan het slotniveau van woensdag.

De historische piekkoers voor het goud op 1220 dollar per troy ounce, daterend uit december van vorig jaar, kwam meteen opnieuw in het vizier.

Er was weliswaar sprake van een technische vergissing, maar die geeft aan dat de beleggers op de toppen van de tenen lopen. Niet alleen aandelen kregen klappen, ook bij de grondstoffen viel er heel wat beweging op te tekenen. De olieprijs sloot 4,55% lager, waarbij voor een vat crude voor levering in juni nog 76,31 dollar per vat moest worden betaald. Dat is 3,66 dollar minder dan het slotniveau van woensdag. Vanmorgen leek de olieprijs echter te stabiliseren boven het niveau van 77 dollar per vat. De goudprijs sloot anderzijds zowat 3% hoger. Voor een troy ounce goud werd in New York 1209,00 dollar betaald, of 34,40 dollar meer dan het slotniveau van woensdag. De historische piekkoers voor het goud op 1220 dollar per troy ounce, daterend uit december van vorig jaar, kwam meteen opnieuw in het vizier.