King denkt dat de zaken op het moment zelf altijd erger worden voorgesteld dan ze in feite zijn. Na 9 september2001 dacht iedereen in de Verenigde Staten meteen aan een recessie, die er uiteindelijk niet is gekomen.

De beleggers moeten goed beseffen dat, ook al is er sprake van een menselijke ramp, het nooit duidelijk is wat de economische gevolgen er van kunnen zijn. Die worden pas nadien duidelijk.

Economisch gezien zijn er verschillende mogelijkheden voor Japan. Eén daarvan is volgens King het optrekken van de consumptiebelasting, waardoor er meer geld beschikbaar komen voor de wederopbouw van het land.

King denkt dat de zaken op het moment zelf altijd erger worden voorgesteld dan ze in feite zijn. Na 9 september2001 dacht iedereen in de Verenigde Staten meteen aan een recessie, die er uiteindelijk niet is gekomen. De beleggers moeten goed beseffen dat, ook al is er sprake van een menselijke ramp, het nooit duidelijk is wat de economische gevolgen er van kunnen zijn. Die worden pas nadien duidelijk. Economisch gezien zijn er verschillende mogelijkheden voor Japan. Eén daarvan is volgens King het optrekken van de consumptiebelasting, waardoor er meer geld beschikbaar komen voor de wederopbouw van het land.