Inmiddels hebben de paniekaankopen van gouden munten zich uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk. Michael Kramer, president van verkoper van gouden munten Manfra, Tordella & Brookes (MTB), neemt wel degelijk het woord 'paniek' in de mond.

Het is lang geleden dat de verkopers van gouden munten nog zoveel klanten over de vloer kregen. Veel beleggers proberen van de prijsval van de afgelopen weken gebruik te maken om goud te kopen.

Als gevolg van de stijging van de vraag naar fysiek goud heeft de goudprijs al een stevig herstel laten optekenen. De Britain's Royal Mint verkocht in april drie keer meer gouden munten dan een jaar eerder, de verkopen liggen 150% boven die in maart.

Inmiddels hebben de paniekaankopen van gouden munten zich uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk. Michael Kramer, president van verkoper van gouden munten Manfra, Tordella & Brookes (MTB), neemt wel degelijk het woord 'paniek' in de mond. Het is lang geleden dat de verkopers van gouden munten nog zoveel klanten over de vloer kregen. Veel beleggers proberen van de prijsval van de afgelopen weken gebruik te maken om goud te kopen. Als gevolg van de stijging van de vraag naar fysiek goud heeft de goudprijs al een stevig herstel laten optekenen. De Britain's Royal Mint verkocht in april drie keer meer gouden munten dan een jaar eerder, de verkopen liggen 150% boven die in maart.