Dinsdag 2 juli was de rente op 10 jarige Portugese staatsleningen nog 6,70. Woensdag de 3e tikte het rendement even de 8% aan wat een stijging is van 1,3% oftewel 20%.

Gezien het feit dat we vrijdag weer 7% noteerden mag worden gesteld dat de paniek kort was.

Dat zagen we ook (voor de liefhebbers) aan de yieldcurve. De rendementen op de 3 en 5 jarige Portugese staatsleningen ste-gen veel minder sterk.

Dat geeft aan dat er vooral handelsdesks aan de gang waren. Immers als Portugal failliet gaat is dat binnen een paar jaar en niet over exact 10 jaar.

Dinsdag 2 juli was de rente op 10 jarige Portugese staatsleningen nog 6,70. Woensdag de 3e tikte het rendement even de 8% aan wat een stijging is van 1,3% oftewel 20%. Gezien het feit dat we vrijdag weer 7% noteerden mag worden gesteld dat de paniek kort was. Dat zagen we ook (voor de liefhebbers) aan de yieldcurve. De rendementen op de 3 en 5 jarige Portugese staatsleningen ste-gen veel minder sterk. Dat geeft aan dat er vooral handelsdesks aan de gang waren. Immers als Portugal failliet gaat is dat binnen een paar jaar en niet over exact 10 jaar.