Op de eerste plaats is er natuurlijk het probleem dat sommige afnemers van medicijnen hun rekening niet meer kunnen betalen.

Bijkomend probleem is dat geneesmiddelen in Griekenland goedkoper zijn dan in andere landen, zodat handige smokkelaars grof geld kunnen verdienen door ze in het buitenland te verkopen.

Een 50-tal bedrijven zouden om deze reden weigeren om nog aan Griekenland te leveren.

Gevolg is dat ongeveer 200 geneesmiddelen niet meer verkrijgbaar zijn in de handel. Het Zwitserse Rode Kruis heeft de levering van donorbloed aan Griekenland al stopgezet wegens wanbetalingen. Insiders vrezen dat deze situatie in de komende maanden alleen maar erger zal worden.

Is de paniek in Griekse apotheken een voorbode van wat België te wachten staat? Laat ons hopen van niet, maar het valt uiteraard nooit uit te sluiten. Het Griekse virus dreigt langzaam maar zeker ook andere Europese landen te besmetten. Voorzichtigheid blijft daarom geboden.

Op de eerste plaats is er natuurlijk het probleem dat sommige afnemers van medicijnen hun rekening niet meer kunnen betalen. Bijkomend probleem is dat geneesmiddelen in Griekenland goedkoper zijn dan in andere landen, zodat handige smokkelaars grof geld kunnen verdienen door ze in het buitenland te verkopen. Een 50-tal bedrijven zouden om deze reden weigeren om nog aan Griekenland te leveren. Gevolg is dat ongeveer 200 geneesmiddelen niet meer verkrijgbaar zijn in de handel. Het Zwitserse Rode Kruis heeft de levering van donorbloed aan Griekenland al stopgezet wegens wanbetalingen. Insiders vrezen dat deze situatie in de komende maanden alleen maar erger zal worden. Is de paniek in Griekse apotheken een voorbode van wat België te wachten staat? Laat ons hopen van niet, maar het valt uiteraard nooit uit te sluiten. Het Griekse virus dreigt langzaam maar zeker ook andere Europese landen te besmetten. Voorzichtigheid blijft daarom geboden.