Het Zweedse Swenbank daalde met 18% en het Oostenrijkse Raiffeisen met bijna 6%. De reden was dat de Baltische staat Letland niet in staat was bij uitgifte van een obligatielening voldoende geld op te halen.

Dit zorgde voor angst dat de problemen in Oost Europa nog lang niet voorbij zijn en met name Zweedse en Oostenrijkse bedrijven hebben in deze regio veel geld geïnvesteerd.

Toch lijkt de paniek volgens Steentjes weer snel weg te ebben en is er niet sprake van een domino-effect zoals enkele maanden geleden. Die stelling wordt ondersteund door het gegeven dat een andere Oostenrijkse bank, Erste, bijna 20% in koers steeg.

Het Zweedse Swenbank daalde met 18% en het Oostenrijkse Raiffeisen met bijna 6%. De reden was dat de Baltische staat Letland niet in staat was bij uitgifte van een obligatielening voldoende geld op te halen. Dit zorgde voor angst dat de problemen in Oost Europa nog lang niet voorbij zijn en met name Zweedse en Oostenrijkse bedrijven hebben in deze regio veel geld geïnvesteerd. Toch lijkt de paniek volgens Steentjes weer snel weg te ebben en is er niet sprake van een domino-effect zoals enkele maanden geleden. Die stelling wordt ondersteund door het gegeven dat een andere Oostenrijkse bank, Erste, bijna 20% in koers steeg.