Op de Malaysia Derivatives Exchange kan de prijs voor een ton palmolie tegen het vierde kwartaal van volgend jaar oplopen tot 2700 ringgit.

Luke Chandler, analist van Rabobank, verwacht dat de gemiddelde prijs voor een palmolie tijdens het lopende kwartaal zal uitkomen op 2360 ringgit.

Er is dus heel wat opwaarts potentieel beschikbaar. Ook koffie, sojabonen en cacao kunnen volgend jaar goede returns opleveren.

De meeste granen, die dit jaar fors in prijs zijn gestegen, zullen naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar de slechtst presterende grondstoffen worden.

Landbouwgroffen als geheel kunnen volgend jaar 10% goedkoper worden, een prognose die echter niet door iedereen wordt gedeeld.

Op de Malaysia Derivatives Exchange kan de prijs voor een ton palmolie tegen het vierde kwartaal van volgend jaar oplopen tot 2700 ringgit. Luke Chandler, analist van Rabobank, verwacht dat de gemiddelde prijs voor een palmolie tijdens het lopende kwartaal zal uitkomen op 2360 ringgit. Er is dus heel wat opwaarts potentieel beschikbaar. Ook koffie, sojabonen en cacao kunnen volgend jaar goede returns opleveren. De meeste granen, die dit jaar fors in prijs zijn gestegen, zullen naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar de slechtst presterende grondstoffen worden. Landbouwgroffen als geheel kunnen volgend jaar 10% goedkoper worden, een prognose die echter niet door iedereen wordt gedeeld.