De Russen zijn namelijk de grootste producent van palladium met bijna 40% van de totale wereldproductie. Het uitvallen van die productie zou kunnen leiden tot een fors tekort op de markt, met als gevolg dat de prijs voor palladium alleen nog maar verder zou stijgen.

Voorlopig is de Russische oliesector nog niet het voorwerp geworden van sancties, maar dat kan nog altijd gebeuren. Norilsk Nickel, de grootste mijngroep in de wereld, is buiten nikkel en koper, ook de grootste Russische producent van palladium in Siberië.

De Russen zijn namelijk de grootste producent van palladium met bijna 40% van de totale wereldproductie. Het uitvallen van die productie zou kunnen leiden tot een fors tekort op de markt, met als gevolg dat de prijs voor palladium alleen nog maar verder zou stijgen. Voorlopig is de Russische oliesector nog niet het voorwerp geworden van sancties, maar dat kan nog altijd gebeuren. Norilsk Nickel, de grootste mijngroep in de wereld, is buiten nikkel en koper, ook de grootste Russische producent van palladium in Siberië.