Maar de echte blikvanger bij de edelmetalen is momenteel de palladiumprijs, die dit jaar al met bijna 20% is gestegen. De stijging heeft te maken met de aanhoudende sociale onrust in Zuid-Afrika, dat na Rusland de grootste producent van palladium in de wereld is.

Een oplossing voor de golf van stakingen is nog niet gevonden, de onderhandelingen zitten momenteel volop in het slop. De meeste analisten verwachten dat de palladiumprijs gewoon verder kan stijgen, een koersdoel van 1000 dollar per troy ounce is niet onrealistisch.

Maar de echte blikvanger bij de edelmetalen is momenteel de palladiumprijs, die dit jaar al met bijna 20% is gestegen. De stijging heeft te maken met de aanhoudende sociale onrust in Zuid-Afrika, dat na Rusland de grootste producent van palladium in de wereld is. Een oplossing voor de golf van stakingen is nog niet gevonden, de onderhandelingen zitten momenteel volop in het slop. De meeste analisten verwachten dat de palladiumprijs gewoon verder kan stijgen, een koersdoel van 1000 dollar per troy ounce is niet onrealistisch.