Rusland lijkt bereid te zijn om de problemen rond de Krim op een meer beschaafde manier op te lossen. Daarnaast blijft de Amerikaanse economie sterk groeien en dat is niet bepaald een goede zaak voor de edelmetalen. Op termijn zit er namelijk een renteverhoging aan te komen.

Palladium is in maart bijna 5% duurder geworden, sinds 1 januari van dit jaar is er sprake van een prijsstijging met 8,50%. Platina werd in maart 2,20% goedkoper en is sinds 1 januari maar met 3% gestegen. Sommige analisten vrezen dat de BTW-verhoging in Japan vanaf 1 april de stijging van de prijzen voor edele metalen verder zal afremmen.

Rusland lijkt bereid te zijn om de problemen rond de Krim op een meer beschaafde manier op te lossen. Daarnaast blijft de Amerikaanse economie sterk groeien en dat is niet bepaald een goede zaak voor de edelmetalen. Op termijn zit er namelijk een renteverhoging aan te komen. Palladium is in maart bijna 5% duurder geworden, sinds 1 januari van dit jaar is er sprake van een prijsstijging met 8,50%. Platina werd in maart 2,20% goedkoper en is sinds 1 januari maar met 3% gestegen. Sommige analisten vrezen dat de BTW-verhoging in Japan vanaf 1 april de stijging van de prijzen voor edele metalen verder zal afremmen.