Palladium speelt het goud moeiteloos naar huis, dit edelmetaal uit de platinagroep liet eerder deze week een nieuwe piek voor de afgelopen 34 maanden optekenen. Voor een troy ounce palladium moet nu ongeveer 850 dollar per troy ounce betaald worden.

Dit jaar is de prijs voor palladium al met 18% gestegen en dat is hoofdzakelijk het gevolg van de aanhoudende dreiging van stakingen in de Zuid-Afrikaanse mijngebieden. De mijnwerkers vragen zo'n forse opslag dat de eigenaars van de mijnen deze eisen niet willen inlossen.

Palladium speelt het goud moeiteloos naar huis, dit edelmetaal uit de platinagroep liet eerder deze week een nieuwe piek voor de afgelopen 34 maanden optekenen. Voor een troy ounce palladium moet nu ongeveer 850 dollar per troy ounce betaald worden. Dit jaar is de prijs voor palladium al met 18% gestegen en dat is hoofdzakelijk het gevolg van de aanhoudende dreiging van stakingen in de Zuid-Afrikaanse mijngebieden. De mijnwerkers vragen zo'n forse opslag dat de eigenaars van de mijnen deze eisen niet willen inlossen.