Volgens Bruce Ikemizu, een ervaren handelaar in edelmetalen, kan de palladiumprijs op relatief korte termijn doorstoten richting 1000 dollar. Dit niveau werd sinds 2001 niet meer bereikt.

Dat jaar bereikte de palladiumprijs een historische piek op 1125 dollar per troy ounce. Ikemizu sluit niet uit dat dit historisch recordniveau binnen enkele maanden zal doorbroken worden.

De recente stijging van de palladiumprijs heeft vooral te maken met een sterke vraag vanuit de Chinese automarkt. Anderzijds zijn de voorraden in Rusland, de voornaamste exporteur van palladium, geslonken.

Volgens Bruce Ikemizu, een ervaren handelaar in edelmetalen, kan de palladiumprijs op relatief korte termijn doorstoten richting 1000 dollar. Dit niveau werd sinds 2001 niet meer bereikt. Dat jaar bereikte de palladiumprijs een historische piek op 1125 dollar per troy ounce. Ikemizu sluit niet uit dat dit historisch recordniveau binnen enkele maanden zal doorbroken worden. De recente stijging van de palladiumprijs heeft vooral te maken met een sterke vraag vanuit de Chinese automarkt. Anderzijds zijn de voorraden in Rusland, de voornaamste exporteur van palladium, geslonken.