Maar in de platinagroep zijn er wel opvallende bewegingen gebeurd, waarbij meer bepaald de prijs voor palladium zich in positieve zin heeft onderscheiden. De prijs voor dit edelmetaal is recent gestegen tot het hoogste niveau in meer dan twee jaar. Bovendien lijkt er nog meer in het vat te zitten.

Palladium kan dé belegging van 2014 worden, zeker wanneer de huidige stakingsgolf in de Zuid-Afrikaanse mijnindustrie blijft aanhouden. Peter Hug, global trading director bij Kitco Metals Inc., denkt dat de palladiumprijs zelfs nog verder kan stijgen wanneer er meer sancties tegen Rusland aangekondigd worden.

Maar in de platinagroep zijn er wel opvallende bewegingen gebeurd, waarbij meer bepaald de prijs voor palladium zich in positieve zin heeft onderscheiden. De prijs voor dit edelmetaal is recent gestegen tot het hoogste niveau in meer dan twee jaar. Bovendien lijkt er nog meer in het vat te zitten. Palladium kan dé belegging van 2014 worden, zeker wanneer de huidige stakingsgolf in de Zuid-Afrikaanse mijnindustrie blijft aanhouden. Peter Hug, global trading director bij Kitco Metals Inc., denkt dat de palladiumprijs zelfs nog verder kan stijgen wanneer er meer sancties tegen Rusland aangekondigd worden.