Platina bereikte onlangs het hoogste prijspeil sinds 13 juni, palladium zelfs sinds februari. Janet Kong, managing director bij het research department van China International Capital Corp., is vooral positief voor palladium.

Palladium is namelijk nog steeds goedkoper dan platina. Bovendien is het op de eerste plaats palladium dat zal profiteren van een stijging van de vraag naar katalysatoren vanuit de auto-industrie.

Kong ziet de platinaprijs stijgen tot 1986 dollar per troy ounce en die voor palladium tot 900 dollar, dit tegen het einde van het jaar.

Platina bereikte onlangs het hoogste prijspeil sinds 13 juni, palladium zelfs sinds februari. Janet Kong, managing director bij het research department van China International Capital Corp., is vooral positief voor palladium. Palladium is namelijk nog steeds goedkoper dan platina. Bovendien is het op de eerste plaats palladium dat zal profiteren van een stijging van de vraag naar katalysatoren vanuit de auto-industrie. Kong ziet de platinaprijs stijgen tot 1986 dollar per troy ounce en die voor palladium tot 900 dollar, dit tegen het einde van het jaar.