Afgelopen vrijdag kreeg de palladiumprijs echter weer wat meer ademruimte. De forse prijsdaling was het gevolg van de vrees dat een economische groeivertraging de vraag naar palladium zal doen afnemen.

Edel Tully, handelaar in edelmetalen bij UBS, merkte op dat de beleggers op grote schaal edelmetalen als palladium dumpten.

Een mogelijke economische groeivertraging zou de vraag naar het metaal voor katalysatoren in auto's sterk kunnen doen terugvallen. Vrijdag steeg de palladiumprijs opnieuw met 7,50%.

Platina volgde uiteraard de bewegingen van palladium, maar de bewegingen waren minder uitgesproken. Na een verlies met 12% was er slechts sprake van een herstel met 0,40%. Palladium is dit jaar per saldo met 7,50% gestegen, platina slechts met 2,10%.

Afgelopen vrijdag kreeg de palladiumprijs echter weer wat meer ademruimte. De forse prijsdaling was het gevolg van de vrees dat een economische groeivertraging de vraag naar palladium zal doen afnemen. Edel Tully, handelaar in edelmetalen bij UBS, merkte op dat de beleggers op grote schaal edelmetalen als palladium dumpten. Een mogelijke economische groeivertraging zou de vraag naar het metaal voor katalysatoren in auto's sterk kunnen doen terugvallen. Vrijdag steeg de palladiumprijs opnieuw met 7,50%. Platina volgde uiteraard de bewegingen van palladium, maar de bewegingen waren minder uitgesproken. Na een verlies met 12% was er slechts sprake van een herstel met 0,40%. Palladium is dit jaar per saldo met 7,50% gestegen, platina slechts met 2,10%.