De Chinese invoer bereikte vorige maand een recordniveau en Norilsk Nickel, de grootste palladiumproducent ter wereld, bevestigde dat de output dit jaar zal dalen.

Een troy ounce platina kostte 5,6 procent meer dan een jaar eerder. In Zuid-Afrika heeft Impala Platinum af te rekenen met een staking bij de Rustenburg mijn.

Het betreft een illegale werkonderbreking want Impala had eerder al een overeenkomst bereikt met de leden van de mijnwerkersvakbonden over de loon- en arbeidsvoorwaarden van de komende twee jaar.

De staking heeft een impact van 3.000 troy ounce per dag op de productie.

De Chinese invoer bereikte vorige maand een recordniveau en Norilsk Nickel, de grootste palladiumproducent ter wereld, bevestigde dat de output dit jaar zal dalen. Een troy ounce platina kostte 5,6 procent meer dan een jaar eerder. In Zuid-Afrika heeft Impala Platinum af te rekenen met een staking bij de Rustenburg mijn. Het betreft een illegale werkonderbreking want Impala had eerder al een overeenkomst bereikt met de leden van de mijnwerkersvakbonden over de loon- en arbeidsvoorwaarden van de komende twee jaar. De staking heeft een impact van 3.000 troy ounce per dag op de productie.