Er zijn een aantal factoren die pro een belegging in palladium pleiten, op de eerste plaats een onevenwicht tussen aanbod en vraag. De vraag is namelijk groter dan het aanbod, waarbij ook nog eens het probleem opduikt dat de Russische voorraden zo goed als afgebouwd zijn.

Daarnaast is er een duidelijk herstel van de vraag merkbaar, meer bepaald vanuit de autosector (katalysatoren) en de elektronicsasector.

Bhar verwacht dat de palladiumprijs in het vierde kwartaal gemiddeld zal stijgen tot 850 dollar, alvorens volgend jaar de kaap van 1000 dollar kan worden gerond.

Er zijn een aantal factoren die pro een belegging in palladium pleiten, op de eerste plaats een onevenwicht tussen aanbod en vraag. De vraag is namelijk groter dan het aanbod, waarbij ook nog eens het probleem opduikt dat de Russische voorraden zo goed als afgebouwd zijn. Daarnaast is er een duidelijk herstel van de vraag merkbaar, meer bepaald vanuit de autosector (katalysatoren) en de elektronicsasector. Bhar verwacht dat de palladiumprijs in het vierde kwartaal gemiddeld zal stijgen tot 850 dollar, alvorens volgend jaar de kaap van 1000 dollar kan worden gerond.