Douglas Hodge, chief operating officer bij Pimco, zei gisteren in een interview op het World Knowledge Forum in Seoel, dat een tweede ronde van quantative easing in de VS slechts een beperkt effect gaat hebben.

Het probleem is volgens Hodge dat de slagkracht van de Amerikaanse centrale bank beperkt is, zodat ze in de praktijk weinig kan doen. Anderzijds gaan de financiële markten er van uit dat de FED wel degelijk zal handelen.

Zelfs wanneer quantitative easing 2 of QE 2 relatief groot zijn, verwacht Hodge dat de rally op de obligatiemarkten op haar laatste benen loopt.

Het valt namelijk moeilijk voor te stellen dat de obligatiekoersen kunnen blijven stijgen aan het tempo waarin ze dat tot dusver hebben gedaan.

Douglas Hodge, chief operating officer bij Pimco, zei gisteren in een interview op het World Knowledge Forum in Seoel, dat een tweede ronde van quantative easing in de VS slechts een beperkt effect gaat hebben. Het probleem is volgens Hodge dat de slagkracht van de Amerikaanse centrale bank beperkt is, zodat ze in de praktijk weinig kan doen. Anderzijds gaan de financiële markten er van uit dat de FED wel degelijk zal handelen. Zelfs wanneer quantitative easing 2 of QE 2 relatief groot zijn, verwacht Hodge dat de rally op de obligatiemarkten op haar laatste benen loopt. Het valt namelijk moeilijk voor te stellen dat de obligatiekoersen kunnen blijven stijgen aan het tempo waarin ze dat tot dusver hebben gedaan.