Peter Vanden Houte (ING): "De heroplaaiende onrust in de muntunie heeft het vertrouwen klaarblijkelijk toch wat aangetast. Vooral in de eerste week van december brandde het beursvertrouwen op een laag pitje. Toen voorspelde 33% van de ondervraagden een daling van de Brusselse beurs in de komende drie maanden, terwijl slechts 28% op een stijging hoopte."

Tegen het einde van de maand waren de pessimisten alweer teruggelopen tot 23%, terwijl de beursoptimisten met 40% opnieuw duidelijk in de meerderheid waren.

Peter Vanden Houte: "Er is interesse voor aandelenbeleggingen, maar dan eerder van het veilige type of in minder risicovolle sectoren. Zo'n 43% vindt het een goed moment om in een dergelijke belegging te stappen. 20% is daar niet van overtuigd. Obligaties daarentegen raken stilaan uit de gratie. Nog amper 25% van de beleggers raadt momenteel een investering in vastrentend papier aan. We moeten al tot 2005 teruggaan om een lager enthousiasme voor obligatiebeleggingen terug te vinden."

Peter Vanden Houte (ING): "De heroplaaiende onrust in de muntunie heeft het vertrouwen klaarblijkelijk toch wat aangetast. Vooral in de eerste week van december brandde het beursvertrouwen op een laag pitje. Toen voorspelde 33% van de ondervraagden een daling van de Brusselse beurs in de komende drie maanden, terwijl slechts 28% op een stijging hoopte." Tegen het einde van de maand waren de pessimisten alweer teruggelopen tot 23%, terwijl de beursoptimisten met 40% opnieuw duidelijk in de meerderheid waren. Peter Vanden Houte: "Er is interesse voor aandelenbeleggingen, maar dan eerder van het veilige type of in minder risicovolle sectoren. Zo'n 43% vindt het een goed moment om in een dergelijke belegging te stappen. 20% is daar niet van overtuigd. Obligaties daarentegen raken stilaan uit de gratie. Nog amper 25% van de beleggers raadt momenteel een investering in vastrentend papier aan. We moeten al tot 2005 teruggaan om een lager enthousiasme voor obligatiebeleggingen terug te vinden."