Patrick Moonen (ING IM): "De olieprijs ondervindt weinig invloed van de de spanningen in het Midden-Oosten en dat is eigenlijk toch wel opvallend. De spread tussen Brent en WTI is weliswaar opgelopen tot in de buurt van 20 dollar, maar daarmee is dan ook alles gezegd."

Van een Egypte-effect is bij de olieprijs eigenlijk geen sprake. Moonen: "Een vat Brent kostte voor het uitbreken van de onlusten ook al bijna 100 dollar. Er is dus maar een paar dollar per vat bijgekomen, terwijl WTI zelfs goedkoper is geworden. De olieprijs wordt momenteel vooral bepaald door de economie en veel minder door de gebeurtenissen in het Midden-Oosten."

Patrick Moonen (ING IM): "De olieprijs ondervindt weinig invloed van de de spanningen in het Midden-Oosten en dat is eigenlijk toch wel opvallend. De spread tussen Brent en WTI is weliswaar opgelopen tot in de buurt van 20 dollar, maar daarmee is dan ook alles gezegd." Van een Egypte-effect is bij de olieprijs eigenlijk geen sprake. Moonen: "Een vat Brent kostte voor het uitbreken van de onlusten ook al bijna 100 dollar. Er is dus maar een paar dollar per vat bijgekomen, terwijl WTI zelfs goedkoper is geworden. De olieprijs wordt momenteel vooral bepaald door de economie en veel minder door de gebeurtenissen in het Midden-Oosten."