Patrick Moonen (ING IM): "De verwachtingen zijn hooggespannen, maar niet irrealistisch hoog. De voorbije twee tot drie weken werden ze wat naar beneden aangepast, zodat er wel degelijk ruimte is voor positieve verrassingen. Overigens zal niet zozeer de nettowinst belangrijk worden, als wel de evolutie van de marges en de omzet. Marges en omzet gaan mijn inziens de bepalende factoren worden in het nieuwe resultatenseizoen."

Uiteraard zal er opnieuw sprake zijn van verschillen naargelang van de sector. Moonen: "Ik vrees dat de huidige waardering van de cyclische bedrijven weinig ruimte laat voor tegenvallende bedrijfsresultaten. In geval van een ontgoocheling kunnen de gevolgen dan ook vrij zwaar gaan wegen bij de cyclicals. Dat ligt bijvoorbeeld anders bij farma en telecom, waar de verwachtingen allesbehalve hooggespannen zijn. Voor deze sector wordt gemiddeld een winstgroei met 10% verwacht. Algemeen ga ik er vanuit dat de bedrijfsresultaten in de komende maanden een doorslaggevende factor gaan worden bij het sturen van de beurskoersen."

Patrick Moonen (ING IM): "De verwachtingen zijn hooggespannen, maar niet irrealistisch hoog. De voorbije twee tot drie weken werden ze wat naar beneden aangepast, zodat er wel degelijk ruimte is voor positieve verrassingen. Overigens zal niet zozeer de nettowinst belangrijk worden, als wel de evolutie van de marges en de omzet. Marges en omzet gaan mijn inziens de bepalende factoren worden in het nieuwe resultatenseizoen." Uiteraard zal er opnieuw sprake zijn van verschillen naargelang van de sector. Moonen: "Ik vrees dat de huidige waardering van de cyclische bedrijven weinig ruimte laat voor tegenvallende bedrijfsresultaten. In geval van een ontgoocheling kunnen de gevolgen dan ook vrij zwaar gaan wegen bij de cyclicals. Dat ligt bijvoorbeeld anders bij farma en telecom, waar de verwachtingen allesbehalve hooggespannen zijn. Voor deze sector wordt gemiddeld een winstgroei met 10% verwacht. Algemeen ga ik er vanuit dat de bedrijfsresultaten in de komende maanden een doorslaggevende factor gaan worden bij het sturen van de beurskoersen."