Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "De vraag is namelijk wat er in de tweede helft van dit jaar gaat gebeuren, om nog maar te zwijgen van volgend jaar. Alles wijst er op dat het economisch plaatje gaat verzwakken. De Europese begrotingscrisis zal namelijk niet zonder gevolgen blijven."

De impact van de crisis zal niet beperkt blijven tot Europa zelf, ook de Verenigde Staten en zelfs China en de andere emerging markets gaan er de gevolgen van ondervinden. Gijsels: "Het reduceren van de tekorten op de begroting zal heel wat Europese landen dwingen om zware besparingsmaatregelen te treffen. Die gaan automatisch tot een vertraging van de economische groei leiden. Een aantal landen dreigen zelfs in een recessie te belanden. Wat we tot dusver gezien hebben, is nog maar klein bier. Er staat ons nog heel wat te wachten."

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "De vraag is namelijk wat er in de tweede helft van dit jaar gaat gebeuren, om nog maar te zwijgen van volgend jaar. Alles wijst er op dat het economisch plaatje gaat verzwakken. De Europese begrotingscrisis zal namelijk niet zonder gevolgen blijven." De impact van de crisis zal niet beperkt blijven tot Europa zelf, ook de Verenigde Staten en zelfs China en de andere emerging markets gaan er de gevolgen van ondervinden. Gijsels: "Het reduceren van de tekorten op de begroting zal heel wat Europese landen dwingen om zware besparingsmaatregelen te treffen. Die gaan automatisch tot een vertraging van de economische groei leiden. Een aantal landen dreigen zelfs in een recessie te belanden. Wat we tot dusver gezien hebben, is nog maar klein bier. Er staat ons nog heel wat te wachten."