Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Het lijkt me zonneklaar dat de Amerikaanse centrale bank haar bedoelingen met betrekking tot QE2 goed 'getelefoneerd' had. De reacties op de definitieve aankondiging waren verdeeld, waarbij de koersdaling bij de 30-jarige staatsobligatie vooral opviel. Veel beleggers hadden een verschuiving naar langerlopende obligaties verwacht en die is er dus niet gekomen."

De meeste andere activaklassen reageerden echter relatief rustig, met toch prijsstijgingen bij de grondstoffen en een versterking van de dollarkoers. Gijsels blijft niettemin voorzichtig: "Een trendommekeer op de financiële markten kan algemeen worden, in die zin dat bijna alles en iedereen wordt meegesleurd. We leven nu eenmaal in een sterk gecorreleerde wereld, waarbij een beweging in een bepaalde activaklasse automatisch wordt gevolgd door een gelijkaardige beweging bij andere activaklassen. Het kan dus allemaal snel gaan..."

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Het lijkt me zonneklaar dat de Amerikaanse centrale bank haar bedoelingen met betrekking tot QE2 goed 'getelefoneerd' had. De reacties op de definitieve aankondiging waren verdeeld, waarbij de koersdaling bij de 30-jarige staatsobligatie vooral opviel. Veel beleggers hadden een verschuiving naar langerlopende obligaties verwacht en die is er dus niet gekomen." De meeste andere activaklassen reageerden echter relatief rustig, met toch prijsstijgingen bij de grondstoffen en een versterking van de dollarkoers. Gijsels blijft niettemin voorzichtig: "Een trendommekeer op de financiële markten kan algemeen worden, in die zin dat bijna alles en iedereen wordt meegesleurd. We leven nu eenmaal in een sterk gecorreleerde wereld, waarbij een beweging in een bepaalde activaklasse automatisch wordt gevolgd door een gelijkaardige beweging bij andere activaklassen. Het kan dus allemaal snel gaan..."