Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Het resultatenseizoen is goed van start gaan, Alcoa kon zowel top als bottom line de verwachtingen kloppen. Het aluminiumbedrijf gaf echter een guidance die iets minder optimistisch was dan kon worden verhoopt. Daarnaast klopte ook CSX bottom en top line de verwachtingen en kwam het bedrijf met een redelijk positieve guidance."

Twee belangrijke eindmarkten - meer bepaald automobiel en luchtvaart - deden het beter in het tweede kwartaal. Gijsels: "De kans is echter klein dat deze meevallende bedrijfsresultaten de beurskoersen weer in beweging gaan krijgen. De vraag blijft namelijk hoe er in de tweede helft van het boekjaar zal gepresteerd worden. Het antwoord op die vraag krijgen we (helaas) nog niet. Ik verwacht dat, gezien de huidige onzekerheid, de markten volatiel gaan blijven. Wat het huidige resultatenseizoen betreft, gaan met name de 'whisper numbers', de gefluisterde prognoses belangrijk worden. Zaak is dus om de reacties van de beurs in de komende dagen en weken op de voet te blijven volgen."

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Het resultatenseizoen is goed van start gaan, Alcoa kon zowel top als bottom line de verwachtingen kloppen. Het aluminiumbedrijf gaf echter een guidance die iets minder optimistisch was dan kon worden verhoopt. Daarnaast klopte ook CSX bottom en top line de verwachtingen en kwam het bedrijf met een redelijk positieve guidance." Twee belangrijke eindmarkten - meer bepaald automobiel en luchtvaart - deden het beter in het tweede kwartaal. Gijsels: "De kans is echter klein dat deze meevallende bedrijfsresultaten de beurskoersen weer in beweging gaan krijgen. De vraag blijft namelijk hoe er in de tweede helft van het boekjaar zal gepresteerd worden. Het antwoord op die vraag krijgen we (helaas) nog niet. Ik verwacht dat, gezien de huidige onzekerheid, de markten volatiel gaan blijven. Wat het huidige resultatenseizoen betreft, gaan met name de 'whisper numbers', de gefluisterde prognoses belangrijk worden. Zaak is dus om de reacties van de beurs in de komende dagen en weken op de voet te blijven volgen."