Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "We blijven op wat langere termijn negatief voor de euro, maar dit standpunt moet nu toch genuanceerd worden. De FED gaat haar quantative easing met 1000 miljard dollar uitbreiden en dat kan op de koers van de dollar blijven wegen."

Voor alle duidelijkheid: Gijsels praat over de korte termijn, want op lange termijn zijn de problemen in de eurozone nog niet van de baan: "Spanje en Ierland gaan in de laatste maanden van dit jaar waarschijnlijk weer in moeilijkheden raken. Anderzijds zit quantative easing 2 er zeker aan te komen. Ik verwacht dat de Amerikaanse centrale bank op het einde van dit jaar daaromtrent een aankondiging zal doen. Daardoor zal het totaal bedrag quantative easing stijgen van 1500 miljard dollar tot 2500 miljard dollar, mogelijk in verschillende stappen. Dat kan de koers van de dollar onder druk blijven zetten."

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "We blijven op wat langere termijn negatief voor de euro, maar dit standpunt moet nu toch genuanceerd worden. De FED gaat haar quantative easing met 1000 miljard dollar uitbreiden en dat kan op de koers van de dollar blijven wegen." Voor alle duidelijkheid: Gijsels praat over de korte termijn, want op lange termijn zijn de problemen in de eurozone nog niet van de baan: "Spanje en Ierland gaan in de laatste maanden van dit jaar waarschijnlijk weer in moeilijkheden raken. Anderzijds zit quantative easing 2 er zeker aan te komen. Ik verwacht dat de Amerikaanse centrale bank op het einde van dit jaar daaromtrent een aankondiging zal doen. Daardoor zal het totaal bedrag quantative easing stijgen van 1500 miljard dollar tot 2500 miljard dollar, mogelijk in verschillende stappen. Dat kan de koers van de dollar onder druk blijven zetten."