Philippe Gijsels (Fortis BNP Paribas): "De argumenten van de bulls zijn bekend: 1) de macro-economische indicatoren schetsen een positief beeld, 2) de bedrijfsresultaen zijn uitstekend en 3) de waarderingen zijn laag. Vooral punt 2 is een sterk punt, want de bedrijven hebben hun balansen opgekuist en staan dus sterk. Maar toch dienen deze drie elementen gerelativeerd te worden."

Gijsels wijst er op dat een deel van de bedrijfswinsten afkomstig zijn van de grote hoeveelheden geld die de overheden in de economie hebben gepompt: "Er moet nu echter bespaard worden, zodat die geldstroom dreigt te gaan opdrogen. Het is namelijk makkelijk om winsten te realiseren wanneer de overheden geld toestoppen. In die situatie komt echter verandering en vanaf de tweede helft van het jaar gaan de bedrijfswinsten dan ook dalen. De strohalmen waar de bulls zich aan optrekken zijn dus erg breekbaar van aard. Geleidelijk aan gaan we een vertraging krijgen, waardoor de argumenten van de bulls niet langer meer geldig zijn."

Philippe Gijsels (Fortis BNP Paribas): "De argumenten van de bulls zijn bekend: 1) de macro-economische indicatoren schetsen een positief beeld, 2) de bedrijfsresultaen zijn uitstekend en 3) de waarderingen zijn laag. Vooral punt 2 is een sterk punt, want de bedrijven hebben hun balansen opgekuist en staan dus sterk. Maar toch dienen deze drie elementen gerelativeerd te worden." Gijsels wijst er op dat een deel van de bedrijfswinsten afkomstig zijn van de grote hoeveelheden geld die de overheden in de economie hebben gepompt: "Er moet nu echter bespaard worden, zodat die geldstroom dreigt te gaan opdrogen. Het is namelijk makkelijk om winsten te realiseren wanneer de overheden geld toestoppen. In die situatie komt echter verandering en vanaf de tweede helft van het jaar gaan de bedrijfswinsten dan ook dalen. De strohalmen waar de bulls zich aan optrekken zijn dus erg breekbaar van aard. Geleidelijk aan gaan we een vertraging krijgen, waardoor de argumenten van de bulls niet langer meer geldig zijn."