Philippe Gijsels (BNPP Paribas): "De drie centrale banken vertelden verschillende dingen en dat is toch veelzeggend. De Amerikaanse centrale bankier Ben Bernanke praat over een geleidelijke afbouw van de maatregelen, zonder dat daar een datum op wordt geplakt. Anderzijds duwde de Bank of England nog wat extra geld in het systeem."

Dat de drie centrale banken elk iets anders zeiden, bevestigt dat ze zelf ook niet goed weten wat er moet gebeuren. Gijsels: "Het zal echter duidelijk zijn dat de centrale banken op hun hoede zijn voor verrassingen. We merken zelfs bij ECB-voorzitter Trichet een zekere vorm van voorzichtigheid op, terwijl Trichet toch bekend stond om zijn hawkish standpunt. Zijn voorzichtigheid is niet zonder reden, want hij beseft maar al te goed dat de economie kwetsbaar is wanneer de stimuleringsmaatregelen worden teruggetrokken. Uiteindelijk gaat het schoentje wringen bij de consument, op wie de economie nog steeds in belangrijke mate steunt."

Philippe Gijsels (BNPP Paribas): "De drie centrale banken vertelden verschillende dingen en dat is toch veelzeggend. De Amerikaanse centrale bankier Ben Bernanke praat over een geleidelijke afbouw van de maatregelen, zonder dat daar een datum op wordt geplakt. Anderzijds duwde de Bank of England nog wat extra geld in het systeem." Dat de drie centrale banken elk iets anders zeiden, bevestigt dat ze zelf ook niet goed weten wat er moet gebeuren. Gijsels: "Het zal echter duidelijk zijn dat de centrale banken op hun hoede zijn voor verrassingen. We merken zelfs bij ECB-voorzitter Trichet een zekere vorm van voorzichtigheid op, terwijl Trichet toch bekend stond om zijn hawkish standpunt. Zijn voorzichtigheid is niet zonder reden, want hij beseft maar al te goed dat de economie kwetsbaar is wanneer de stimuleringsmaatregelen worden teruggetrokken. Uiteindelijk gaat het schoentje wringen bij de consument, op wie de economie nog steeds in belangrijke mate steunt."