Philippe Gijsels (BNPP Fortis): "Maakt het uit of we een regering of geen regering hebben? Eigenlijk maakt dat niet zoveel uit en anderzijds maakt het natuurlijk wel uit. Uiteindelijk zal er een regering moeten komen, zoveel is duidelijk. Maar het buitenland vergeet vaak de toch wel unieke structuur van ons land."

Nergens ter wereld is er een vergelijkbaar systeem van deelregeringen met dergelijke bevoegdheden. Gijsels: "Dat maakt dat er toch kan doorgeregeerd worden, ook al is er geen federale regering. Daarnaast mag niet uit het oog worden verloren dat België het economisch gezien niet zo slecht doet. Dat is natuurlijk hoofdzakelijk dankzij Duitsland. Dit voordeel heeft echter ook een nadeel, want als de Duitse economie terugvalt, gaan we mee naar omlaag."

Philippe Gijsels (BNPP Fortis): "Maakt het uit of we een regering of geen regering hebben? Eigenlijk maakt dat niet zoveel uit en anderzijds maakt het natuurlijk wel uit. Uiteindelijk zal er een regering moeten komen, zoveel is duidelijk. Maar het buitenland vergeet vaak de toch wel unieke structuur van ons land." Nergens ter wereld is er een vergelijkbaar systeem van deelregeringen met dergelijke bevoegdheden. Gijsels: "Dat maakt dat er toch kan doorgeregeerd worden, ook al is er geen federale regering. Daarnaast mag niet uit het oog worden verloren dat België het economisch gezien niet zo slecht doet. Dat is natuurlijk hoofdzakelijk dankzij Duitsland. Dit voordeel heeft echter ook een nadeel, want als de Duitse economie terugvalt, gaan we mee naar omlaag."