Philippe Gijsels (BNPP Fortis): "De financiële markten blijven zich echter focussen op de overheden. Het deels wegvallen van de spanningen had te maken met de hoop op een verhoging van het pakket bestemd voor de redding van landen in moeilijkheden."

Gijsels verwacht dat de komende weken belangrijk gaat worden voor de Europese politici: "Er was al de mededeling van de Duitse financieminister Wolfgang Schaeuble dat zijn land de emissie van euro-obligaties niet zal ondersteunen. De idee van E-bonds werd in de Financial Times geopperd door de Italiaanse minister van Financiën. Wanneer Duitsland met het voorstel akkoord zou gaan, kan het zijn voordeel van goedkope ontleningstarieven kwijtspelen. Daarmee zou de facto Duits geld naar andere landen doorgespeeld worden."

Philippe Gijsels (BNPP Fortis): "De financiële markten blijven zich echter focussen op de overheden. Het deels wegvallen van de spanningen had te maken met de hoop op een verhoging van het pakket bestemd voor de redding van landen in moeilijkheden." Gijsels verwacht dat de komende weken belangrijk gaat worden voor de Europese politici: "Er was al de mededeling van de Duitse financieminister Wolfgang Schaeuble dat zijn land de emissie van euro-obligaties niet zal ondersteunen. De idee van E-bonds werd in de Financial Times geopperd door de Italiaanse minister van Financiën. Wanneer Duitsland met het voorstel akkoord zou gaan, kan het zijn voordeel van goedkope ontleningstarieven kwijtspelen. Daarmee zou de facto Duits geld naar andere landen doorgespeeld worden."