Philippe Gijsels (BNPP Fortis): "De financiële markten hebben relatief rustig gereageerd op de Chinese inflatiecijfers. We mogen daarbij niet over het hoofd zien dat afgelopen vrijdag al de reserveverplichtingen voor de banken werden opgetrokken."

De inflatiecijfers geven echter aan dat verder ingrijpen noodzakelijk is. Gijsels: "Een Chinese renteverhoging kan wereldwijd gevolgen hebben, zo moet dus niet onderschat worden. Ik ben van mening dat de inflatiebestrijding in Azië in 2011 één van de belangrijkste thema's op de centrale markten kan worden. Wanneer de betrokken landen er niet in slagen om een zachte landing af te dwingen, dan kan de impact op ons deel van de wereld niet gering zijn. Een groot aantal westerse bedrijven heeft in ruime mate geprofiteerd van de groei in de regio Asia Pacific. Om dezelfde reden word ik ook wat voorzichtiger voor de grondstoffen en voor grondstofgerelateerde aandelen als de Australische dollar."

Philippe Gijsels (BNPP Fortis): "De financiële markten hebben relatief rustig gereageerd op de Chinese inflatiecijfers. We mogen daarbij niet over het hoofd zien dat afgelopen vrijdag al de reserveverplichtingen voor de banken werden opgetrokken." De inflatiecijfers geven echter aan dat verder ingrijpen noodzakelijk is. Gijsels: "Een Chinese renteverhoging kan wereldwijd gevolgen hebben, zo moet dus niet onderschat worden. Ik ben van mening dat de inflatiebestrijding in Azië in 2011 één van de belangrijkste thema's op de centrale markten kan worden. Wanneer de betrokken landen er niet in slagen om een zachte landing af te dwingen, dan kan de impact op ons deel van de wereld niet gering zijn. Een groot aantal westerse bedrijven heeft in ruime mate geprofiteerd van de groei in de regio Asia Pacific. Om dezelfde reden word ik ook wat voorzichtiger voor de grondstoffen en voor grondstofgerelateerde aandelen als de Australische dollar."