Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "De vraag in de geïndustrialiseerde landen blijft bescheiden en daar zijn verschillende redenen voor. Ik citeer de begrotingsproblemen in Europa, de 'balance-sheet troubles' in Europa en de Verenigde Staten en de veroudering van de bevolking in Japan."

Dat betekent dat de centrale banken agressief zullen blijven optreden. Gijsels: "QE2 zal er toe bijdragen dat de economie in de groeilanden overhit zal raken, waardoor de inflatie zal toenemen en de vastgoedprijzen gaan stijgen. De geïndustraliseerde landen zijn anderzijds gedwongen om te exporteren om hun economieën te doen groeien. Er is natuurlijk het risico op zeepbellen, terwijl het probleem van de voedselinflatie ook allesbehalve opgelost is."

Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "De vraag in de geïndustrialiseerde landen blijft bescheiden en daar zijn verschillende redenen voor. Ik citeer de begrotingsproblemen in Europa, de 'balance-sheet troubles' in Europa en de Verenigde Staten en de veroudering van de bevolking in Japan." Dat betekent dat de centrale banken agressief zullen blijven optreden. Gijsels: "QE2 zal er toe bijdragen dat de economie in de groeilanden overhit zal raken, waardoor de inflatie zal toenemen en de vastgoedprijzen gaan stijgen. De geïndustraliseerde landen zijn anderzijds gedwongen om te exporteren om hun economieën te doen groeien. Er is natuurlijk het risico op zeepbellen, terwijl het probleem van de voedselinflatie ook allesbehalve opgelost is."