Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "De stijging van de voedselprijzen vormt momenteel de grootste uitdaging waar we mee worden geconfronteerd. Het gevaar komt uit het oosten waar de economieën duidelijk oververhit zijn. De overheden aldaar moeten alle moeite van de wereld te doen om de inflatie de baas te worden."

In China en India steeg de inflatie volgens de meest recente cijfers respectievelijk tot 5,10% en 8,70%. Gijsels: "De voedselprijzen zijn in Azië veel belangrijker als inflatie-component, want daar maken ze 70 tot 80% van het familiebudget uit. Het duurder worden van het voedsel dreigt zodoende ganse gemeenschappen te destabilseren. Het valt te hopen dat het moessonseizoen dit jaar niet tegenvalt, zoniet kunnen de voedselprijzen exploderen."

Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "De stijging van de voedselprijzen vormt momenteel de grootste uitdaging waar we mee worden geconfronteerd. Het gevaar komt uit het oosten waar de economieën duidelijk oververhit zijn. De overheden aldaar moeten alle moeite van de wereld te doen om de inflatie de baas te worden." In China en India steeg de inflatie volgens de meest recente cijfers respectievelijk tot 5,10% en 8,70%. Gijsels: "De voedselprijzen zijn in Azië veel belangrijker als inflatie-component, want daar maken ze 70 tot 80% van het familiebudget uit. Het duurder worden van het voedsel dreigt zodoende ganse gemeenschappen te destabilseren. Het valt te hopen dat het moessonseizoen dit jaar niet tegenvalt, zoniet kunnen de voedselprijzen exploderen."