Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): 'De spanning in het Midden-Oosten breidt zich uit als strovuurtje, vrijwel elke dag komen er landen bij waar de mensen op straat komen. Daarbij moeten steeds de zittende regeringen het ontgelden.'

De impact van dit alles is afhankelijk van de richting die de Arabische revolutie - zoals die nu al wordt genoemd - gaat uitslaan. Gijsels: "De situatie kan evolueren in een richting die door niemand verwacht. Om heel eerlijk te zijn: er zijn maar weinig mensen die een duidelijk zicht hebben op wat zich in het Midden-Oosten afspeelt. Het wordt dus bang afwachten."

Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): 'De spanning in het Midden-Oosten breidt zich uit als strovuurtje, vrijwel elke dag komen er landen bij waar de mensen op straat komen. Daarbij moeten steeds de zittende regeringen het ontgelden.' De impact van dit alles is afhankelijk van de richting die de Arabische revolutie - zoals die nu al wordt genoemd - gaat uitslaan. Gijsels: "De situatie kan evolueren in een richting die door niemand verwacht. Om heel eerlijk te zijn: er zijn maar weinig mensen die een duidelijk zicht hebben op wat zich in het Midden-Oosten afspeelt. Het wordt dus bang afwachten."