Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): 'Het is natuurlijk steeds moeilijk om te voorspellen in welke mate economie vertraagt. Veel hangt af van de perceptie van de crisis, gaat de periode van dure olie langer of korter duren? Ik hou er rekening mee dat de dure olie de groei in zowel Europa als de VS met ongeveer een half procent gaat afremmen.'

Wat de werkloosheidsgraad in de VS betreft: de toename van het aantal jobs buiten de landbouwsector met 192.000 was vooral te danken aan een sterke bijdrage van de bedrijfswereld. Gijsels: "Het driemaandelijks gemiddelde wat betreft de banengroei ligt nu op 136.000, wat meer is dan 110.000 nieuwe jobs die elke maand nodig zijn om de werkloosheid stabiel te houden. Er is dus duidelijk sprake van een verbetering."

Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): 'Het is natuurlijk steeds moeilijk om te voorspellen in welke mate economie vertraagt. Veel hangt af van de perceptie van de crisis, gaat de periode van dure olie langer of korter duren? Ik hou er rekening mee dat de dure olie de groei in zowel Europa als de VS met ongeveer een half procent gaat afremmen.' Wat de werkloosheidsgraad in de VS betreft: de toename van het aantal jobs buiten de landbouwsector met 192.000 was vooral te danken aan een sterke bijdrage van de bedrijfswereld. Gijsels: "Het driemaandelijks gemiddelde wat betreft de banengroei ligt nu op 136.000, wat meer is dan 110.000 nieuwe jobs die elke maand nodig zijn om de werkloosheid stabiel te houden. Er is dus duidelijk sprake van een verbetering."