Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "Griekenland zal het financieringsgat op een alternatieve manier moeten vullen, want de voordelen van zo'n herschikking wegen momenteel niet op tegen de nadelen. "

Griekenland heeft echter heel wat geld nodig, in het bijzonder volgend jaar. Gijsels: "Ik hou er rekening mee dat dit geld er zal komen doordat het Europees reddingsmechanisme op de primaire markt Griekse staatsobligaties zal kopen. Ondanks de problemen met Griekenland ga ik er van uit dat de Europese Centrale Bank haar basisrente zal blijven verhogen, gezien het nog steeds dreigende inflatiegevaar."

Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "Griekenland zal het financieringsgat op een alternatieve manier moeten vullen, want de voordelen van zo'n herschikking wegen momenteel niet op tegen de nadelen. " Griekenland heeft echter heel wat geld nodig, in het bijzonder volgend jaar. Gijsels: "Ik hou er rekening mee dat dit geld er zal komen doordat het Europees reddingsmechanisme op de primaire markt Griekse staatsobligaties zal kopen. Ondanks de problemen met Griekenland ga ik er van uit dat de Europese Centrale Bank haar basisrente zal blijven verhogen, gezien het nog steeds dreigende inflatiegevaar."