Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Er bestaat inderdaad geen makkelijke oplossing voor zo'n ingewikkeld probleem, probleem dat bovendien nog eens diepgeworteld zit. Een eerste oplossing is om jarenlang de buikriem aangesnoerd te houden, wat ongetwijfeld een nieuwe recessie tot gevolg zal hebben. Dit scenario maakt momenteel de meeste kans van slagen, aangezien de Duitsers er voorstander van zijn. Een tweede oplossing is om de schulden te laten inflateren. Aan beide oplossingen -inflatie of deflatie - zijn uiteraard grote nadelen verbonden."

We zitten momenteel in een vicieuze cirkel gevangen waar niet makkelijk een uitkkomst uit zal worden gevonden. Gijsels: "Het zal inderdaad een tijdje duren alvorens we een oplossing hebben en dat is geen prettig vooruitzicht. De kans is groot dat de situatie nog erger gaat worden. Dat houdt niet in dat we niet af en toe forse opwaartse bewegingen kunnen krijgen. De sterkste stijgingen vinden nu eenmaal in berenmarkten plaats."

Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Er bestaat inderdaad geen makkelijke oplossing voor zo'n ingewikkeld probleem, probleem dat bovendien nog eens diepgeworteld zit. Een eerste oplossing is om jarenlang de buikriem aangesnoerd te houden, wat ongetwijfeld een nieuwe recessie tot gevolg zal hebben. Dit scenario maakt momenteel de meeste kans van slagen, aangezien de Duitsers er voorstander van zijn. Een tweede oplossing is om de schulden te laten inflateren. Aan beide oplossingen -inflatie of deflatie - zijn uiteraard grote nadelen verbonden." We zitten momenteel in een vicieuze cirkel gevangen waar niet makkelijk een uitkkomst uit zal worden gevonden. Gijsels: "Het zal inderdaad een tijdje duren alvorens we een oplossing hebben en dat is geen prettig vooruitzicht. De kans is groot dat de situatie nog erger gaat worden. Dat houdt niet in dat we niet af en toe forse opwaartse bewegingen kunnen krijgen. De sterkste stijgingen vinden nu eenmaal in berenmarkten plaats."