Philips Gijsels (BNP Paribas Fortis): "Op economisch vlak blijft ons land het dichts aanleunen bij Frankrijk. Historisch gezien zit onze spread tussen Frankrijk en Italië in, maar eigenlijk dichter bij Frankrijk dan bij Italië."

Door de politieke onzekerheid zijn we dichter bij Italië gaan aanleunen alhoewel we er economisch gezien beter voor staan. Gijsels: "Maar dat is volgens mij meteen ook een bovengrens van de Belgische rente. Ik zie ons ook niet onmiddellijk boven de spread van Italië over Duitsland gaan. Dit zou betekenen dat we op dit ogenblik redelijk ongevoelig zouden moeten zijn voor slecht nieuws zolang alle spreads met Duitsland ( dus ook die van Italië) fors zouden gaan stijgen."

Philips Gijsels (BNP Paribas Fortis): "Op economisch vlak blijft ons land het dichts aanleunen bij Frankrijk. Historisch gezien zit onze spread tussen Frankrijk en Italië in, maar eigenlijk dichter bij Frankrijk dan bij Italië." Door de politieke onzekerheid zijn we dichter bij Italië gaan aanleunen alhoewel we er economisch gezien beter voor staan. Gijsels: "Maar dat is volgens mij meteen ook een bovengrens van de Belgische rente. Ik zie ons ook niet onmiddellijk boven de spread van Italië over Duitsland gaan. Dit zou betekenen dat we op dit ogenblik redelijk ongevoelig zouden moeten zijn voor slecht nieuws zolang alle spreads met Duitsland ( dus ook die van Italië) fors zouden gaan stijgen."