Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): 'Het is alleszins bemoedigend dat Spanje de Portugese crisis weerstaat, er viel per saldo weinig beweging bij de Spaanse staatsobligaties waar te nemen. Dat bevestigt eigenlijk wat we al sinds het begin van dit jaar zagen.'

Gijsels is van mening dat de dynamiek van de PIIGS-crisis sinds januari is veranderd: "De CDS-spreads van Italië en Spanje zijn fors gedaald. Dat is niet onbelangrijk, want daardoor zijn de systeemrisico's afgenomen. Zo kunnen de risicopremies opnieuw op individuele basis worden bepaald. Moeten we de term PIIGS daarom gaan wijzigen? De tijd zal het moeten uitwijzen."

Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): 'Het is alleszins bemoedigend dat Spanje de Portugese crisis weerstaat, er viel per saldo weinig beweging bij de Spaanse staatsobligaties waar te nemen. Dat bevestigt eigenlijk wat we al sinds het begin van dit jaar zagen.' Gijsels is van mening dat de dynamiek van de PIIGS-crisis sinds januari is veranderd: "De CDS-spreads van Italië en Spanje zijn fors gedaald. Dat is niet onbelangrijk, want daardoor zijn de systeemrisico's afgenomen. Zo kunnen de risicopremies opnieuw op individuele basis worden bepaald. Moeten we de term PIIGS daarom gaan wijzigen? De tijd zal het moeten uitwijzen."