Bij Exmar heeft de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van heden 13 november 2009 onder de opschortende voorwaarde van de goedkeuring van een prospectus door de CBFA en het sluiten van een overeenkomst van vaste overname met het bankensyndicaat, beslist om over te gaan tot een kapitaalverhoging met voorkeurrecht aan de bestaande aandeelhouders, door uitgifte van nieuwe aandelen met VVPR-strips voor maximum EUR 100 miljoen.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid gekregen om te beslissen over de timing en de modaliteiten van de kapitaalverhoging. Zodra de raad van bestuur daarover beslist heeft, zullen deze gegevens worden bekendgemaakt via een persbericht, op de website van Exmar en in de Belgische financiële pers.

Exmar, Excelerate Energy en DSME bereikten een overeenkomst om de levering van de LNGRV Expedient uit te stellen van 30 november 2009 tot 31 maart 2010.

P. De Brabander (Exmar): "Zowel grootaandeelhouder Nicolas Saverys als Sofina steunen de kapitaalverhoging. Bovendien hebben we ook de garanties van de banken. Deze brede steun interpreteren we als een teken van vertrouwen in Exmar."

De levering van de LNGRV Expedient wordt anderzijds met vier maanden uitgestelde en dat is minder goed nieuws. De Brabander: "De LNGRV Expedient zal nauwelijks op de resultaten vn 2009 wegen, rekening gehouden met onder andere de opstartperiode. In 2010 ligt dat wel even anders, hoewel ik de gevolgen toch niet zou overroepen."

Bij Exmar heeft de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van heden 13 november 2009 onder de opschortende voorwaarde van de goedkeuring van een prospectus door de CBFA en het sluiten van een overeenkomst van vaste overname met het bankensyndicaat, beslist om over te gaan tot een kapitaalverhoging met voorkeurrecht aan de bestaande aandeelhouders, door uitgifte van nieuwe aandelen met VVPR-strips voor maximum EUR 100 miljoen. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid gekregen om te beslissen over de timing en de modaliteiten van de kapitaalverhoging. Zodra de raad van bestuur daarover beslist heeft, zullen deze gegevens worden bekendgemaakt via een persbericht, op de website van Exmar en in de Belgische financiële pers. Exmar, Excelerate Energy en DSME bereikten een overeenkomst om de levering van de LNGRV Expedient uit te stellen van 30 november 2009 tot 31 maart 2010. P. De Brabander (Exmar): "Zowel grootaandeelhouder Nicolas Saverys als Sofina steunen de kapitaalverhoging. Bovendien hebben we ook de garanties van de banken. Deze brede steun interpreteren we als een teken van vertrouwen in Exmar." De levering van de LNGRV Expedient wordt anderzijds met vier maanden uitgestelde en dat is minder goed nieuws. De Brabander: "De LNGRV Expedient zal nauwelijks op de resultaten vn 2009 wegen, rekening gehouden met onder andere de opstartperiode. In 2010 ligt dat wel even anders, hoewel ik de gevolgen toch niet zou overroepen."