Preben Bruggeman (Bank Degroof): "Is de verbetering van de Belgische vastgoedmarkt schijn of realiteit. Op de kantoormarkt stellen we vast dat op de beste locaties de vraag het aanbod overtreft. Ook in Brussel stellen we een opleving van de markt vast, de leegstand bedraagt nog ongeveer 12%."

Op de markt voor winkels kan de vraag naar toplocaties de rendementen verder naar omlaag duwen, terwijl de huurvergoedingen stabiel blijven. In de logistiek blijft de investeringsvraag laag, met nauwelijks interesse voor minder goede locaties.

Bruggeman: "Concluderend mogen we stellen dat de signalen over het herstel van de vastgoedmarkt minder uitgesproken zijn dan in andere landen. Ik verwacht geen verbetering van de resultaten voor het derde kwartaal."

Preben Bruggeman (Bank Degroof): "Is de verbetering van de Belgische vastgoedmarkt schijn of realiteit. Op de kantoormarkt stellen we vast dat op de beste locaties de vraag het aanbod overtreft. Ook in Brussel stellen we een opleving van de markt vast, de leegstand bedraagt nog ongeveer 12%." Op de markt voor winkels kan de vraag naar toplocaties de rendementen verder naar omlaag duwen, terwijl de huurvergoedingen stabiel blijven. In de logistiek blijft de investeringsvraag laag, met nauwelijks interesse voor minder goede locaties. Bruggeman: "Concluderend mogen we stellen dat de signalen over het herstel van de vastgoedmarkt minder uitgesproken zijn dan in andere landen. Ik verwacht geen verbetering van de resultaten voor het derde kwartaal."