Preben Bruggeman: "Montea heeft een goede track record. Sinds de IPO in oktober 2006 is de totale waarde van de portfolio verdubbeld van 101,20 miljoen euro tot 203,50 miljoen euro. Geen slechte prestatie, dus. De schuldengraad bedraagt 51,90%. Dat is iets meer dan het gemiddelde bij de Belgische bevaks, maar toch ook ver onder de wettelijke drempel van 65%. Een voordeel is ook de spreiding van de portefeuille over België (73%) en Frankrijk (27%)."

Toch lijkt het hausse-potentieel bij dit aandeel eerder beperkt. Preben Bruggeman: "Ik verwijs in dat verband naar de eerder lage discount en uiteraard ook naar de moeilijke vastgoedmarkt. "Laatstgenoemde factor kan op de koers blijven wegen. Op basis van het DCF-model heb ik een koersdoel van 27 euro, rekening houdend met een voorzichtig onderliggend scenario."

Preben Bruggeman: "Montea heeft een goede track record. Sinds de IPO in oktober 2006 is de totale waarde van de portfolio verdubbeld van 101,20 miljoen euro tot 203,50 miljoen euro. Geen slechte prestatie, dus. De schuldengraad bedraagt 51,90%. Dat is iets meer dan het gemiddelde bij de Belgische bevaks, maar toch ook ver onder de wettelijke drempel van 65%. Een voordeel is ook de spreiding van de portefeuille over België (73%) en Frankrijk (27%)."Toch lijkt het hausse-potentieel bij dit aandeel eerder beperkt. Preben Bruggeman: "Ik verwijs in dat verband naar de eerder lage discount en uiteraard ook naar de moeilijke vastgoedmarkt. "Laatstgenoemde factor kan op de koers blijven wegen. Op basis van het DCF-model heb ik een koersdoel van 27 euro, rekening houdend met een voorzichtig onderliggend scenario."