De China Manufacturing Index kwam uit op 49,50, waarbij elk cijfer onder 50 op een krimp wijst. Het nieuws woog zwaar op de Japanse beurs, maar ook de beurs van Shanghai maakte een zwakke beurt. Het ziet er namelijk niet naar uit dat de Chinese beurs al een bodem heeft bereikt.

Deputy FinMin Zhu benadrukte echter dat de Chinese centrale bank niet meer liquiditeiten in het systeem zal stoppen, de redenen voor de groeivertraging liggen volgens hem elders. Met name de overzeese onzekerheid bedreigt de Chinese economie, aldus Zhu.

De China Manufacturing Index kwam uit op 49,50, waarbij elk cijfer onder 50 op een krimp wijst. Het nieuws woog zwaar op de Japanse beurs, maar ook de beurs van Shanghai maakte een zwakke beurt. Het ziet er namelijk niet naar uit dat de Chinese beurs al een bodem heeft bereikt. Deputy FinMin Zhu benadrukte echter dat de Chinese centrale bank niet meer liquiditeiten in het systeem zal stoppen, de redenen voor de groeivertraging liggen volgens hem elders. Met name de overzeese onzekerheid bedreigt de Chinese economie, aldus Zhu.