Als gevolg van de uitslag daalde de Amerikaanse rente met gemiddeld 5 bps over de curve. Bij de nieuwe termijn onder Obama zal het huidige ruime monetaire beleid van de Fed waarschijnlijk gecontinueerd worden, terwijl een overwinning voor Romney veel meer onzekerheid had gebracht op dat gebied.

Zoals het er gisteren naar uitzag, nog niet alle resultaten waren al binnen, zullen de Republikeinen wel een meerderheid behouden in het Huis van Afgevaardigden, terwijl de Democraten de meerderheid in de Senaat hebben behouden. Dit betekent dat er compromissen gesloten zullen moeten worden om de 'fiscal cliff' te vermijden.

Hoewel enkele kandidaten met extreme standpunten niet zijn herkozen, is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de kans op een patstelling in het Congres wel reëel.

Spaanse obligatierente weer lager

Door het positievere sentiment en de hoop op een oplossing in Griekenland daalde de Spaanse 10-jaars risico-opslag gisteren met ruim 10 bps naar 420 bps.

Sinds 18 oktober liep de risico-opslag gestaag op van 370 bps naar 430 bps. Maandag maakte premier Rajoy duidelijk dat een steunaanvraag niet op korte termijn zal gebeuren.

Bij een succesvolle emissie vandaag heeft het land de geplande financieringsbehoefte voor dit jaar binnen en kan Spanje kan het zich veroorloven om nog te wachten.

Uiteindelijk is een steunaanvraag onvermijdelijk; de markt houdt hier rekening mee en voor Moody's is de dit juist de reden om de Investment Grade rating te handhaven.

Met regionale verkiezingen eind deze maand en geen nijpende financieringsbehoefte is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de kans groot dat dit niet meer dit jaar zal gebeuren.

Als gevolg van de uitslag daalde de Amerikaanse rente met gemiddeld 5 bps over de curve. Bij de nieuwe termijn onder Obama zal het huidige ruime monetaire beleid van de Fed waarschijnlijk gecontinueerd worden, terwijl een overwinning voor Romney veel meer onzekerheid had gebracht op dat gebied. Zoals het er gisteren naar uitzag, nog niet alle resultaten waren al binnen, zullen de Republikeinen wel een meerderheid behouden in het Huis van Afgevaardigden, terwijl de Democraten de meerderheid in de Senaat hebben behouden. Dit betekent dat er compromissen gesloten zullen moeten worden om de 'fiscal cliff' te vermijden. Hoewel enkele kandidaten met extreme standpunten niet zijn herkozen, is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de kans op een patstelling in het Congres wel reëel.Spaanse obligatierente weer lager Door het positievere sentiment en de hoop op een oplossing in Griekenland daalde de Spaanse 10-jaars risico-opslag gisteren met ruim 10 bps naar 420 bps. Sinds 18 oktober liep de risico-opslag gestaag op van 370 bps naar 430 bps. Maandag maakte premier Rajoy duidelijk dat een steunaanvraag niet op korte termijn zal gebeuren. Bij een succesvolle emissie vandaag heeft het land de geplande financieringsbehoefte voor dit jaar binnen en kan Spanje kan het zich veroorloven om nog te wachten. Uiteindelijk is een steunaanvraag onvermijdelijk; de markt houdt hier rekening mee en voor Moody's is de dit juist de reden om de Investment Grade rating te handhaven. Met regionale verkiezingen eind deze maand en geen nijpende financieringsbehoefte is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de kans groot dat dit niet meer dit jaar zal gebeuren.