De Duitse verkiezingen draaiden volgens John J. Hardy van Saxo Bankgoed uit voor Angela Merkel, maar laten zowel Europa als de euro in een extreem onzekere toestand achter.

De aardverschuiving als gevolg van Merkel's overwinning gaat gepaard met een grote ommekeer, want veel van de huidige sterkte van de partij komt van kiezers die de overstap maken van coalitiepartner FDP.

Gevolg is dat de verkiezingen Merkel achterlaten in een situatie waarin ze een vreemde coalitie moet zien te vinden met ofwel de SPD ofwel de Groenen.

De Duitse verkiezingen draaiden volgens John J. Hardy van Saxo Bankgoed uit voor Angela Merkel, maar laten zowel Europa als de euro in een extreem onzekere toestand achter. De aardverschuiving als gevolg van Merkel's overwinning gaat gepaard met een grote ommekeer, want veel van de huidige sterkte van de partij komt van kiezers die de overstap maken van coalitiepartner FDP. Gevolg is dat de verkiezingen Merkel achterlaten in een situatie waarin ze een vreemde coalitie moet zien te vinden met ofwel de SPD ofwel de Groenen.